//

Єпископати Західної Африки об’єднались у єдиний орган

Основною проблемою Африки є відсутність добрих керівників. Політики і бізнесмени – це представники тих категорій людей, які думають лише про себе і не дбають про розвиток суспільства. Про це у своєму зверненні написали єпископи Західної Африки. На їх думку, серед корумпованих лідерів, Церква на Чорному Континенті мусить відіграти свою пророчу роль.


За повідомленнями Радіо Ватикану, єпископати Африки  прийшли до рішення утворити єдину регіональну конференцію. Минулого тижня відбулася перша сесія цього нового церковного організму, що не зважає на мовні, національні чи расові поділи. Главою цієї Конференції було обрано кардинала Теодора-Адріена Сарра з Сенегалу.


У своєму першому спільному комюніке західноафриканські єпископи зазначають: «У постсинодальній адгортації Бенедикт XVI закликає нас служити миру, справедливості та єдності. Цю місію мусимо почати виконувати від Церкви, стаючи прикладом для нашого суспільства».


Особливий заклик єпископи висловили до молоді, яка є головною жертвою зловживань політичних керівників. Єрархи закликали їх готуватися до зміни у суспільстві, доєднуючись до життя Церкви і навчаючись у Ній громадянських засад.


Єпископати Західної Африки, до складу якої входить також Нігерія, із занепокоєнням пишуть про відродження релігійного тероризму. Саме тому усіх релігійних лідерів єпископи закликають рішуче засудити використання релігії з метою поширення ненависті.