//

Єпископат США обговорює становище сім'ї та релігійної свободи в країні та світі

Вчення про покаяння і сповідь, якість проповіді, складна ситуація економічна і низький рівень захисту шлюбу і свободи віросповідання, – це ті основні питання, якими єрархи займалися першого дня зустрічі Американського єпископату. Зустріч почалася вчора в Балтіморі та триватиме до четверга.

 

«Єпископи не зможуть переконати вірних, щоб практикували покаяння, (...), якщо найперше самі не визнають своїх гріхів і не досвідчать благодаті покаяння», – сказав кардинал Тімоті Долан, голова єпископів США, в промові на відкритті пленарного засідання. Єпископи ознайомилися з новим документом, завдання якого заохочувати католиків частіше приступати до сповіді. Документ опублікують до початку Великого посту 2013 року.

 

Ще один документ, над яким працюють єрархи, стосується піднесення рівня проповіді на Літургії в неділю. «Наші люди спраглі за ліпшою наукою, яка допоможе їм знову знайти віру», – сказали єпископи.

 

Обговорюючи питання про захист шлюбу, єрархи заявили, що день виборів Президента був великим розчаруванням. Саме у цей день три країни затвердили на референдумах одностатеві «шлюби» і одна відхилила поправку до Конституції, яка визначає шлюб як союз одного чоловіка і однієї жінки.


За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va