//

Єпископат Індії прагне, щоб мрії індійців стали реальними

Хоча глобалізація призвела до значного економічного і технічного зростання в Індії, але зрадила мільйони наших співвітчизників, які живуть в бідності та соціальній ізоляції, – заявив індійський єпископат в заключному документі після пленарного засіданні в Бангалорі. Такі зустрічі усього єпископату відбуваються раз на два роки, цього річ участь у них взяли 161 єпископів.

 

Єпископи зазначають, що на хвилі швидкого економічного розвитку народилось прагнення нової, кращої Індії. Церква повинна брати участь в реалізації цих мрій, дбаючи зокрема про долю тих, хто перебуває на маргінесі суспільства. Побудову кращого світу Церква повинна почати з себе. Це вимагає від нас викорінити з Церкви всі сліди дискримінації та корупції, зробити її прозорішою та достовірнішою, повідомляє radiovaticana.org.

 

Особливу роль має діяльність освітніх установ. Саме там мають виховувати нових громадян, – йдеться в заяві індійських єпископів, які також наголошують, що Церква повинна виступати проти всіх форм порушень гідності та прав людини, якими є зокрема напади на християн.