//

Єпископ закликав британських католиків до публічної молитви по п’ятницях

Католики повинні впродовж дня молитись публічно, – зазначив католицький єпископ Великобританії, відповідальний за євангелізацію. У заяві, виданій минулої п’ятниці, єпископ Еранделу та Брайтона, К’єран Конрі, закликав католиків кожної першої п’ятниці місяця о 15:00 год. відкласти свої справи і зупинитись «для молитви та подяки».


Єпископ Конрі, глава Комісії у справах євангелізації та катехизації при Конференції католицьких єпископів Англії та Уельсу, закликав вірних також відновити утримання від м’ясної їжі по п’ятницях.


За словами єрарха, публічна молитва може стати актом віри і свідчення. «Ви зможете не лише поглибити свої відносини з Христом, але й тихо і впевнено свідчити свою віру тим, хто оточує вас»,– зазначив він.


Пропозиція єпископа Конрі була висунута через три дні після того, як британський урядовий юрист заявив у Європейському суді з прав людини, що християни, які відчувають утиски від роботодавця стосовно їх релігійних вірувань, завжди мають вибір «звільнитись і перейти працювати на іншу роботу».


За матеріалами The Tablet