//

Єпископ Північної Ірландії обурений у зв'язку з відкриттям абортивної клініки

Єпископ єпархії Дауна і Коннора Ноел Трінор вражений звісткою про створення першої в Північній Ірландії приватної абортивної клініки. ЇЇ відкриють 18 жовтня в Белфасті.


"Відкриття цього закладу ще більше підриває святість і гідність людського життя в нашому суспільстві, в якому вже тепер найуразливіші та беззахисні істоти перебувають під загрозою – написав єрарх у заяві, опублікованій на сайті єпархії. – Католицька Церква вчить, що життя матері та її майбутньої дитини, з приводу їхньої єдності, є святим. Припинення зачатого життя заперечує людяність і невід'ємну гідність дитини, порушуючи основне право людини, право на життя. Як християни і громадяни ми повинні не тільки проявляти співчуття для жінок, які стикаються з небажаною вагітністю, але й підтримувати їх у пошуку шляхів для забезпечення пошани до життя дітей в їхніх лонах", – пише єпископ Трінор.


Клініка належить до міжнародної організації «Marie Stopes». Згідно з чинним законодавством, у цьому закладі мають робити тільки фармакологічні аборти до 9 тижня вагітності.


У Північній Ірландії можна легально зробити аборт, якщо вагітність загрожує життю матері або матиме серйозні ускладнення для її фізичного чи психічного здоров'я. Ці правила є більш суворими, ніж в іншій частини Великобританії. Там до 24 тижня вагітності можна зробити аборт за бажанням, а після цього часу – за умовами, визначеними правом. Щороку в Північній Ірландії роблять від 30 до 40 легальних абортів. Тоді як 2011 року понад 1000 її мешканок вирушили робити аборт до Англії та Уельсу.


За матеріалами: Radio Watykańskie