//

Єпископ Осло: день 22 липня 2011 року став нашою Страсною П'ятницею

У катедральному соборі в центрі норвезької столиці, що розташований на відстані всього дві хвилини ходьби від місця вибуху, була відправлена панахида за загиблими в подвійному теракті 22 липня, по всій країні були приспущені державні прапори.


До оточеної квітами, листівками, свічками і пам'ятними написами церкви прибула монарша сім'я Норвегії, прем'єр-міністр, інші представники уряду і парламенту, іноземні дипломати та сотні мешканців міста. У перших рядах присутніх в соборі був також 27-річний керівник молодіжної організації Норвезької робочої партії Ескіль Педерсен, що втратив в кривавій бійні на острові Утейа 85 своїх товаришів.


"П'ятниця 22 липня 2011 року стала нашою Страсною П'ятницею. Народ втратив сестер, братів, членів сімей і друзів. Але в нас залишається надія, втіха", - подає слова єпископа Осло Уле Крістіана Кварме ІТАР-ТАРС.


"Своє співчуття і молитви нам зараз скеровують народи багатьох країн. Ми шукаємо втіхи в цьому загальному братерстві", - сказав священик.


Великий зал катедрального собору Осло був заповнений повністю. Крім того, співчуваючі люди слухали проповідь єпископа і на сусідній площі. Телеграми із словами підтримки на адресу уряду королівства зараз продовжують поступати зі всіх куточків земної кулі.


За матеріалами www.newsru.com