//

Єпископ Маркіян Трофим’як передав владу над Луцькою дієцезією єпископу Станіславу Широкорадюку

В період від 29-го до 31-го липня 2012 р. Луцьку дієцезію в якості її Апостольського Адміністратора відвідав єпископ Станіслав Широкорадюк.

 

Метою візиту була передача влади над Дієцезією від дотеперішнього Ординарія – єпископа Маркіяна Трофим’яка – новопризначеному Апостольському Адміністратору.

 

У вівторок 31 липня відбулась зустріч з усіма священиками Дієцезії, що розпочалась св. Месою в Кафедральному Соборі свв. Петра і Павла, яку спільно відправили обидва єпископи та священики Луцької Дієцезії. З огляду на час відпусток на зустріч прибуло тільки 20 священиків. Під час Меси Його Преосвященство Єпископ Маркіян представив духовенству (священикам і сестрам-монахиням) Апостольського Адміністратора єпархії, котрий опікуватиметься Дієцезією до того часу, доки Апостольська Столиця не призначить нового Ординарія. У своєму звернені до священиків і сестер єпископ Маркіян Трофим’як сердечно закликав усіх до максимально відкритої співпраці: «Католицька Церква міцна тим, що в Ній існує строга ієрархія, міцна дисципліна і покірний послух. Тому кожний з нас на своєму місці, на якому б він не був, повинен сумлінно виконувати свої обов’язки, і цим самим виконає волю Божу». Єпископ Маркіян також закликав усіх до єдності між священиками, сестрами і Адміністратором.

 

В якості початку такої співпраці єпископ Станіслав запропонував священикам провести спільні реколекції в Харитативному Центру «Карітас-Спес» в с. Олександрівка (Новоград-Волинський р-н., Житомирська обл.) з 17-го по 22-ге вересня.

 

Після Божої Служби власне відбулась спільна зустріч єпископів зі священиками, яка пройшла в дуже приязній, щирій атмосфері. Єпископ Станіслав поновив повноваження Генерального Вікарія Дієцезії – о. Яна Буроса і Канцлера Курії – о. Романа Бурника, доручив їм надалі виконувати відповідні обов’язки та благословив усіх присутніх на подальше служіння.

Дмитро Парубець

 

Джерело: www.catholic-media.org