//

Єпископ Коста-Ріки закликає мирян брати більшу участь в євангелізації

Єпископ Хосе Франціско Уллоа з Картаго, Коста-Ріка, закликав священиків заохочувати католиків-мирян брати більшу участь в поширенні віри.

 

 

В листі від 3 січня до членів клиру його дієцезії, єпископ розповів, що будучи ще парафіяльним священиком, він стикнувся з «армією відданих мирян із непереборним бажанням посвятити себе формаційній і місіонерській діяльності».

 

 

Єпископ Уллоа також подякував за висвячення п’ятьох нових священиків у 2010 році. Він також наголосив, що кожна парафія повинна мати служіння для поширення покликань до священства.

 

 

«Моєю мрією є, щоб жодна парафія не була без семінаристів» - зазначив він.

 

 

Єпископ Уллоа також подякував Папі Бенедикту XVI за те, що він погодив відзначення Марійського Ювілейного року з нагоди 375-ої річниці посвячення Богородиці Ангелів, патронці Коста-Ріки. Одним із запланованих заходів впродовж Ювілейного року, який закінчиться 2 серпня 2011 року, є Марійський Конгрес, що має відбутися в липні.

 

 

З 31 січня по 5 лютого в дієцезії Картаго також має відбутися Континентальний Конгрес Покликань. Близько 400 осіб мають відвідати його, включаючи кардиналів, єпископів, священиків, монахів та мирян.

 

 

За матеріалами CNA