//

Єпископ Кох: Допомога потребуючим – християнський обов’язок

Вікарій Кельну, єпископ Хайнер Кох, назвав проблему біженців на кордоні Європейського континенту особливим викликом для християнської віри. Допомога потребуючим людям - "релігійний обов’язок", - заявив Кох в середу в інтерв'ю Кельнському єпархіальному радіо. У минулому столітті в світі мало місце велике число катастроф, коли християнство виступало з відмовою від допомоги. "Це не повинно статися знову", - підкреслив вікарій.

 

В той же час Кох застеріг, від повного відкриття кордонів для біженців. "Якщо ми відкриємо кордони, то сотні тисяч людей, почнуть прибувати до Європи. Це може вичерпати можливості континенту", - заявив єпископ, який є також членом комісії з питань міграції при Німецькій конференції єпископів.

 

 

Політика розвитку

Важливим чинником в питаннях біженців, є сильніша концентрація уваги на політичному розвитку. "Ми повинні звертати увагу на те, що люди самі можуть вирішити проблемну ситуацію на їх батьківщині, яка дозволить їм з оптимізмом дивитися далі", - відзначив Кох. На його думку, найважливішими областями розвитку в даному випадку є економіка, освіта, а також демократичні права і право на свободу.
 

 

У зв'язку з проблемою біженців, яка виникла в даний час на італійському острові Лампедуза, Кох закликав країни Європейського співтовариства до солідарності з Італією. "Не можна допустити, щоб лише Італія вирішувала цю проблему.
 

 

Ми повинні допомогти їй прийняти біженців як людей і з повагою їх людської гідності", - підкреслив єпископ Кох, назвавши ситуацію на острові "катастрофічною".

За матеріалами Agnuz