//

Єпархіальний Собор у Івано-Франківську молитовно завершив свою роботу

15 лютого Єпархіальний Собор на тему “Богопосвячене життя в УГКЦ”, який цими днями відбувався в Івано-Франківській єпархії молитовно завершив свою роботу. О 10 годині у Катедральному Соборі св. Воскресіння відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолили Правлячий Архиєрей Івано-Франківської єпархії Владика Володимир Війтишин та Владика Софрон Мудрий ЧСВВ. У богослужінні співслужили: протосинкел Івано-Франківської єпархії УГКЦ митр. прот. д-р Олег Каськів та отці настоятелі монарших чинів та згромаджень.

 

Проповідь виголосив о. Йосафат Бойко, ВС – синкел у справах монашества. У слові повчання до численно зібраних вірних та монашества єпархії, отець зокрема сказав:

 

Богопосвячене життя «не є чимось ізольованим і маргінальним, а реальністю життя всієї Церкви»Для того, щоб зрозуміти покликання, потрібно усвідомити собі, що воно – надприродне явище, яким керує Господь, а, отже, його непросто і нелегко зрозумілим. Покликання не підлягає чисто людським критеріям, бо походить від Того, хто є автором будь-яких критеріїв.

 

На завершення Божественної літургії з нагоди року покликання з особливим наголосом на покликанні до богопосвяченого життя та з нагоди завершення Єпархіяльного Собору на тему “Богопосвячене життя в УГКЦ” настоятелі та настоятельки монарших чинів та згромаджень Івано-Франківської єпархії УГКЦ отримали грамоти-благословення Святішого Отця Бенедикта XVI.

 

Так завершився єпархіальний собор “Про богопосвячене життя в УГКЦ” у Івано-Франківській єпархії. Що до напрацювань Собору то незабаром вони з‘являться у друкованому вигляді.

 

Джерело: www.if-eparchia.org.ua