//

Єгипет: християни-копти бояться дискримінації після виборів

Єгипетські християни-копти бояться дискримінації та переслідувань, повідомляє Радіо Ватикану. Їх становище може значно погіршитися, якщо на наступних президентських виборах переможе Абдул Монейм Абуль Фотох, кандидат від Мусульманського Братства. Ця організація оголошує запровадження контроверсійного закону, який введе дуже жорсткі обмеження і труднощі при будівництві та експлуатації християнських місць поклоніння.

 

Коптська меншість страждала від дискримінації вже під час правління Хосні Мубарака, але стурбованість з приводу посилення цих переслідувань під владою ісламістів не є необґрунтованими, оскільки після "арабської весни" посилилися акти насильства щодо коптських спільнот  та місць культу з боку ісламістів. Отож, якщо їхній кандидат переможе на виборах, ситуація може стати ще більш напруженою.

 

Коптська Православна Церква сподівається, що на майбутніх виборах може проголосувати майже 6 мільйонів її послідовників. У близько 82-мільйонному Єгипті кількість громадян, що мають право голосу, становить близько 50 мільйонів. Президентські вибори тут відбудуться 23 і 24 травня.