//

Які події залишають російські католики в старому році і що їх чекає в новому

Отже, на завершення року що минув, Папа закликав бути вдячними Богові насамперед за дар Його благодаті, і для цього не потрібно складати списки підсумків і намірів. Проте, кожен з нас всежтаки пригадує основні етапах минулого року, міркуючи про плани і про побажання на майбутній. Такі підсумки підводять і церковні громади, у тому числі й у Росії.

 
Генеральний секретар Конференції католицьких єпископів Росії священик Ігор Ковалевський в одному з інтерв'ю назвав одною з найбільш вагомих подій 2010 року встановлення повноцінних дипломатичних відносин між Святим Престолом і Російською Федерацією – воно відбулося в самому кінці 2009 року.
 
О. Ігор сказав також, що в році, що завершився, були досягнуті важливі кроки в поліпшенні відносин з іншими конфесіями. Це проявилося й у спільній молитві про єдність християн, і в діяльності спільної робочої групи по врегулюванню православно-католицьких відносин у Росії. Чергове засідання цієї групи відбулося в самому кінці року – 30 грудня. На ньому, зокрема, були розглянуті питання, пов'язані в передачею об'єктів релігійного призначення, і прийняте рішення про тісну взаємодію в ситуаціях, коли передача цього майна може викликати міжконфесійну напруженість. Учасники зустрічі обговорили також питання функціонування католицьких громад візантійського обряду в Росії.
 
Переклад за матеріалами http://www.radiovaticana.org/