//

Якби я прийняла іслам, я б опинилася на свободі, – Асія Бібі

«Я пишу з камери без вікон, і я не знаю, чи мої слова дійдуть до вас. Але якщо ви їх читаєте, помоліться за мене і згадайте про всіх тих, кого переслідують за їхню віру. Я також напишу листа президентові Пакистану, щоб дозволив мені повернутися до моїх близьких».

 

Ці драматичні слова ми читаємо у листі Асії Бібі, християнки, засудженої до смертної кари через повішення, як вона сама пише, за богохульство проти Мухаммеда.

 

«Бог знає, що це рішення несправедливе, і моя єдина провина в тому, що я католичка», – читаємо ми в листі. Асія Бібі нагадує, що вона є матір'ю п'ятьох дітей, і її єдине бажання –повернутися до своїх близьких, щоб бачити їх усмішки. «Знаю, що вони страждають через мене і турбуються про моє життя», – говорить пакистанська католичка.

 

Асія Бібі у своєму листі розповідає, що незабаром після винесення вироку, до її камери прийшов суддя, який засудив її до смерті. Він пообіцяв оскаржити своє рішення, якщо християнка погодиться прийняти іслам. Але вона сказала, що воліє померти як християнка. «Я засуджена, бо я християнка. Я вірю в Бога і в Його велику любов. Якщо Бог присудив мені смерть за те, що я люблю Бога, то я з гордістю віддам своє життя за Нього», – відповіла Асія Бібі.

 

Засуджена пакистанська католичка нагадує, що захищаючи її вже загинули двоє праведників: глава провінції Пенджаб Салман Тасіро і міністр у справах меншин Шахбас Бхатті. Вони апелювали про її звільнення, і їх обох вбили наймані вбивці.

 

Пакистанська християнка також висловлює вдячність Бенедиктові XVI, який заступився за неї. Вона нагадує, що від червня 2009 року очікує страти в камері без вікон. Лист Асії Бібі привіз до Європи її чоловік, який 15 грудня від імені дружини отримає нагороду HazteOir в Іспанії.

 

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va