//

Як поширювати Євангеліє серед молоді роздумували експерти Ватикану

Сьогодні ключовим засобом для досягнення молоді є нові технології та соціальні мережі. Нещодавно група католицьких експертів з комунікації зібралась у студії Ватиканського Радіо для того, щоб обговорити яким чином Церква може використовувати ці технології для того, щоб досягнути до більшої кількості молодих осіб.


«Місія Церкви впродовж століть залишається незмінною, але тепер ми мусимо використовувати таку мову, яка зрозуміла людям. Нам потрібно віднайти новий стиль. Ми живемо у багатокультурному суспільстві, яке є більш релігійним, тому мусимо зрозуміти, яку роль маємо відігравати у ньому ми» - зазначає Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, глава Папської Ради з соціальної комунікації.


Зустріч під назвою «Медія для культури миру: створення образів з новим поколінням» була організована Всесвітньою католицькою асоціацією з питань комунікації SIGNIS. Цю неурядову організацію засновано у 2001 році. До її складу входять медіа-професіонали зі 140-ка країн. Головним її завданням є передавати послання Церкви всім людям, а особливо молоді.


«На даний час для нас важливим є зрозуміти нові технології і нові способи спілкування з молоддю. Особливу увагу слід приділити тому, що треба змінювати не лише проповіді, але й те як ми говоримо. А ще важливо дозволити молоді говорити до нас» - зазначає Авітус де Суза, президент SIGNIS (Італія).


Під час зустрічі експерти погодились, що соціальні мережі є чудовим інструментом для поширення послання Євангелія. Двома іншими шляхами для досягнення молоді вони визнали музику та фільми.

 

За матеріалами Romereports.com