//

Як минає день Папи Бенедикта XVI

У Бенедикта XVI з'явився новий ангел-охоронець. Так іноді жартома називають членів спільноти Memores Domini, які доглядають помешкання Папи і разом з двома його секретарями становлять так звану папську сім'ю. У листопаді, члени цієї сім’ї пережили трагедію, коли 56-річну Мануеллу Кампаньї збила машина, і вона померла внаслідок цього нещасного випадку. Тепер її обов’язки буде виконувати Розелла Teраньйолі, яка також належить до цього згромадження, пов'язаного з рухом Причастя і Звільнення.

 

У зв'язку зі змінами, які відбулися в оточенні Папи,  італійський ватиканіст Андреа Toрнеллі побував у помешканні Святішого Отця і зміг побачити, як виглядає щоденне життя сім'ї Бенедикта XVI. Крім Розелли, у ватиканських апартаментах є ще троє членів Папиної сім’ї. Німкеня Бригіта, яка переписує тексти Папи, вона живе за межами Ватикану і єдина не належить до спільноти Memores Domini. Лоредана займається кухнею. З усіх страв, які вона готує, Папі найбільше подобаються макарони з каррі, шинкою, цукіні та лососем. Вона також робить покупки до Папиного столу у супермаркеті Ватикану, однак за винятком фруктів і овочів, які привозять з саду в Кастель Гандольфо.

 

На кухні також допомагає Кармела, яка спеціалізується на улюблених десертах Папи: штруделях, фруктових тірамісу і кростатах (пиріг з крихкого тіста з повидлом). Кармела також займається помешканням Папи і гардеробом Святішого Отця. Третя з memores Domini, Кристина, займається каплицею і виконує обов’язки секретарки.

 

День Папиної сім'ї розпочинається о7:00 годині ранку, спочатку всі збираються на Євхаристію, а близько восьмої – снідають. Через годину Папа починає працювати в приватному кабінеті. Там він готується до аудієнцій і пише проповіді та документи. Об 11 годині починається аудієнція. О 13:15 папська сім'я збирається на обід. Декілька годин по тому, близько 16:00, Святіший Отець йде на прогулянку Ватиканським садом. Потім час молитви на Вервиці, після якої, здебільшого Бенедикт XVI знову повертається до кабінету. Вечеря триває лише півгодини і закінчується о 20:00, тоді Папа дивитися новини.

 

За матеріалами Radio Watykańskie