//

Як мають реагувати християни на присутність мусульман і циган в європі, – обговорять у Женеві

Присутність мусульман у Європі стає щораз виразнішою і чисельнішою, це спонукає християн поглибити свою віру, – вважає генеральний секретар Ради Єпископських Конференцій Європи, о. Дуарте Нуну Кейруш де Баррос-да-Кунья
Сьогодні в Женеві почалася щорічна зустріч представників католицьких єпископатів континенту з Конференцією Європейських Церков (КЕК), що представляють некатолицькі релігії.


Однією з головних тем обговорення стане сучасна проблема християн, якою є дедалі помітніша присутність мусульман у Європі. Представники різних церков хочуть організувати спільні ініціативи з цього питання, проте, зазначає о. да-Кунья, на разі думки з цього питання розділилися.


На думку священика, присутність мусульман, зобов’язує християн до місійної діяльності. Діалог з ісламом має призвести до проголошення Євангелія, – зазначає Генеральний секретар РЄКЄ.

 

Іншою темою зустрічі є становище циган у Європі. КЕК і СЦВЕ вже розглядали це питання на спеціальній конференції в Брюсселі. Тепер католицькі представники представлять свої ідеї, в яких йдеться про три основних стовпи допомоги для циган. Проект включає в себе допомогу в сфері освіти, інтеграції та пошуку роботи, – підкреслює о. да-Кунья.

 

За матеріалами: info.wiara.pl