//

"Я втрачаю голос, але не боюся мовчання" - кардинал Мартіні

Кардинал Карло Мартіні, Архиєпископ-емерит Мілана і відомий італійський теолог, розповів італійській газеті "Corriere della Sera", що через хворобу Паркінсона втрачає голос.

 


"На даний момент я ще не зовсім втратив голос. Завдяки лікарській допомозі і технічним засобам ще можу спілкуватися, хоча це коштує мені величезних зусиль. Тому мені не вдається добре описати, через що доводиться проходити, чи це закриття мовного спілкування чи зусилля продовжувати говорити, незважаючи ні на що". Так кардинал Мартіні відповів газеті "Corriere della Sera" на питання читачів про хворобу Паркінсона, в результаті якої у нього пропадає голос.

 

«Я не боюся мовчання!» - говорить кардинал Мартіні. І продовжує:  «Я продовжую жити, питаючи себе, що Господь намагається сказати мені за допомогою цієї проблеми, які загострюється і з якою я, з одного боку борюся, а з іншого боку - приймаю її».

 

"Я звертаюся до заступництва Папи Войтили, найбільш людським вчинком якого, коли стало ясно, що він не зможе більше спілкуватися з людьми за допомогою голосу, було - стукати кулаком по столу. Він знає, як це боляче, не мати можливості висловити словесно те, що є в тебе на серці. І тому я продовжую цю подорож, в якій, як і в будь-чому іншому, я зустрічаю і відчуваю щось нове. Я відчуваю, що це передбачає умови, що відкривають мені нові містичні горизонти, які зовсім не обов'язково повинні вступати в конфлікт з іншими".

 

За матеріалами: catholic.co.il