//

XVII Світовий Конгрес Католицької Освіти в Іспанії

XVII Світовий конгрес католицької освіти відбудеться в іспанській Сарагосі з 18 по 21 жовтня під назвою "Школа – місце виховання у дусі поваги до прав людини".

 

На конгрес зберуться понад 600 фахівців у сфері освіти з 104 країн. Експерти обговорять шляхи виховання правової культури та моральних цінностей у католицьких школах.

 

Організатором конгресу є Міжнародне відомство католицької освіти (OIEC) – неурядова організація, основне завдання якої полягає в координації та заохоченні католицьких шкіл у всьому світі.

 

На зустріч запрошено префекта Конгрегації Католицької Освіти кардинала Зенона Грохолевські, фахівця у галузі освіти з Південної Америки, Азії, Африки, Близького Сходу та Європи, а також експертів з ООН, ЮНЕСКО, Ради Європи та Ватикану.

 

Основною метою конгресу є обговорення можливості впровадження ідей та успішного досвіду, які дозволили б знайти шляхи поліпшення ситуації у царині католицької освіти у світі, оскільки, на думку лідерів OIEC, сьогодні католицька освіта перебуває у стані кризи.


За матеріалами sedmitza.ru