//

XVII Міжнародна проща вервиці за єдність Церкви зібрала близько 15000 осіб

6-7 жовтня 2012 р. на відпустовому місці василіянського монастиря Успіння Матері Божої (с. Погоня, Тисменецький р-н., Івано-Франківська обл.) зібрались паломники на прощу вервиці за єдність Церкви. Прибули делегації з Польщі, Німеччини, Італії, Канади та Америки, а також різних областей України. Це вже третій рік поспіль відбувається проща у Погоні.


Молитовний захід був насиченим та цікавим. Люди активно долучались до богослужінь. Вечірня програма розпочалась співаною вервицею, яку провадили учасники хору церкви Святого Андрія зі Львова. Отець Корнилій Яремак, ЧСВВ, провадив Хресну дорогу, під час якої паломники із запаленими свічками в руках роздумували над духовними науками. Опівночі розпочались нічні чування. Молодь мала змогу послухати релігійні пісні у виконанні різних гуртів, а старше покоління у цей час молилось у базиліці Погінської Богородиці.


Наступного дня Архієрейську Святу Літургію очолили Митрополит Івано-Франківської Архієпархії Кир Володимир Війтишит та єпископ-емерик Кир Софрон Мудрий, ЧСВВ. Під час Літургії було здійснено Чин поставлення у диякони братів із Василіянського Чину Святого Йосафата: Івана Українця, Романа Мельника та Йосафата Вінтоняка.


Усі, хто взяв активну участь у Міжнародній прощі вервиці за єдність Церкви, отримали повний відпуст. Отець Никодим Гуралюк, ЧСВВ, настоятель Свято-Успенського монастиря подякував за спільну молитву.

 

Джерело: osbm.info

Фоторепортаж