//

В'єтнам: протест Церкви проти побиття священика

Церква В'єтнаму протестує проти жорстокого побиття в'єтнамського священика минулої суботи, 14 квітня, в одній із парафій Архиєпархії Ханой. Як повідомляє Радіо Ватикану, вже наступного дня канцлер курії виступив із заявою, опублікованою на сайті Архиєпархії, в якій повідомляється, що о. Джозеф Нгуєн Ван Бінь був жорстоко побитий, як зазначено, "групою хуліганів" на місці ліквідації будинку, що був побудований його стараннями як притулок для дітей. Завдяки зусиллям Архиєпархії  Ханоя та місцевої парафіяльної ради його у важкому стані було перевезено в одну з приватних клінік.

 

"Такий напад є неприйнятним порушенням прав і гідності людини та викликає страх у католиків," – наголошується у заяві. Крім того, Архиєпископ особисто звернувся до комуністичної служби безпеки Ханоя щодо якомога швидшого розслідування цієї справи і з вимогою покласти край таким випадкам, щоб забезпечити пошану до прав людини.

 

Дані, отримані з офіційної заяви Архиєпархії, доповнюють інші в'єтнамські ЗМІ, що повідомляють про те, що при побитті священика була присутня міліція, котра оточила місце, де це трапилося. Представники служби безпеки також вимагали, щоб персонал лікарні не розповідав про жорстокий напад.

 

За матеріалами radiovaticana.org