//

В'єтнам: документи єпископів про ситуацію в країні

Критика права власності на землю, вказування на численні соціальні проблеми та недоліки у національній системі освіти та охорони здоров'я - це лише деякі з питань, порушених у документі Комісії справедливість і мир в'єтнамського єпископату.

 

Це перший документ такого типу комісії, скликаної в країні в жовтні 2010 року. Він був підготовлений до 121- річчя соціальної енцикліки Rerum Novarum оголошеної Левом XIII . Це цілісний погляд на ситуацію у В'єтнамі, починаючи від економіки, соціальних і правових питань, ситуації в сільському господарстві, політиці, експропріації, аж до релігійних питань. В тексті перерахована низка позитивних елементів, але основна увага зосередженна на недоліках і слабкостях, які стоять перед країною.

 

Єпископи також говорять про нове законодавство, що стосується прав віруючих. Новий закон покликаний не лише забезпечити більшу свободу послідовникам усіх релігій, а й спонукати їх до більш видатних заслуг в області соціальних питань і захисті Батьківщини. Існує побоювання, щоб право на забезпечення релігійних свобод у В'єтнамі не стало інструментом для обмеження цієї свободи.

 

За матеріалами radiovaticana.org