//

Вулик для Папи

У понеділок 18 вересня, у День захисту створіння, італійська сільськогосподарська компанія «Coldiretti» подарує Папі Бенедикту XVI вулик для виготовлення меду на папському городі.


У Старому Завіті земля обітована, до якої Мойсей вів ізраїльський народ, «текла молоком і медом». Святий Амброзій порівнював Церкву з вуликом, а християн – з бджолами.


Саме тому не дивно, що компанія «Coldiretti», найбільша сільськогосподарська асоціація в Італії, яка відома своїм християнським корінням, вирішила подарувати Папі Бенедикту XVI вулик, підкреслюючи таким чином важливість захисту навколишнього середовища.


Дата 18 вересня, коли Папі подарують вулик у літній резиденції в Кастель Гандольфо, не є випадковою, оскільки саме в цей день компанія відзначає День захисту створіння (Церква відзначає цей День 1 вересня). Представники компанії будуть присутні на недільній молитві «Ангел Господній» разом із тисячами паломників.


Цей подарунок дозволить виготовляти мед безпосередньо на папській фермі. Ця ініціатива має на меті показати не лише, що бджоли є необхідними для виготовлення меду, але й те, що вони є реальними захисниками збалансованого навколишнього середовища. Їх зникнення привело би до жахливих наслідків для здоров’я людей та навколишнього середовища.  Більше третини продуктів людського харчування залежить від культивації комах, 80% з яких становлять бджоли.


З нагоди Дня захисту створіння компанія «Coldiretti» організує в Кастель Гандольфо ярмарок під назвою «Campagna Amica» (Село – наш товариш), на якому будуть представлені ті види рослин, які вдалося вберегти від винищення завдяки турботливій праці і зусиллям фермерів.


За матеріалами vaticaninsider.lastampa.it