//

Всупереч раніше озвученим заявам неокатехуменат в Японії не буде заборонений

Діяльність церковного руху "Шлях Неокатехуменату" не припинятиметься в Японії на 5 років, як це передбачало раніше обнародуване рішення Конференції католицьких єпископів цієї країни.
Конфлікт між спльнотами неокатехуменату, що діють в Японії, і місцевим єпископатом назрівав давно, а останніми місяцями загострився . Єпископів, серед іншого, тривожить "надмірна", на їхню думку, місіонерська активність руху, внаслідок чого "неокатехуменальних" священиків стало більше, ніж єпархіальних, а у спільнотах неокатехуменату виявилося більше вірних, ніж у звичайних парафіях. Під тиском японських католицьких єпископів була закрита "неокатехуменальна" духовна семінарія в цій країні, яка, проте, з дозволу Бенедикта XVI продовжила свою роботу в Римі.

 

13 грудня 2010 р. Бенедикт XVI зустрівся у Римі з делегацією японського єпископату на чолі з архиєпископом Осакі Лео Ікенагою. Розмова під час зустрічі йшла про подальшу долю неокатехуменату в Японії.
7 січня прес-секретар руху "Шлях Неокатехуменату" Альваро де Хуана повідомила у Мадриді про лист, підписаний держсекретарем Ватикану кардиналом Тарчізіо Бертоне і адресований засновникам руху Кіко Аргюельо, Кармен Ернандес і о. Маріо Пецці. У листі заявлено, що призупинення діяльності неокахуменату в Японії на 5 років "є неприпустимим". З іншого боку, в листі міститься припис якнайшвидше почати діалог руху неокатехуменату з Конференцією католицьких єпископів Японії за посередництвом призначеного Ватиканом компетентного делегата, якому є близькими як "Шлях Неокатехуменату", так і проблеми японських єпископів. У результаті мають бути сформульовані конкретні вказівки з розвитку некатехуменату в кожній з японських єпархій з урахуванням специфіки місцевих умов. Детальніші інструкції у зв'язку з цим будуть представлені пізніше Держсекретаріатом Ватикану у співпраці з Конгрегацією євангелізації народів.

 

Нагадаємо, що рух "Шлях Неокатехуменату", заснований у 1964 р. іспанським художником Кіко Аргюельо, відначився, передусім, на ниві євангелізації т.з. "низів суспільства": циганів, повій, бомжів, колишніх злочинців. Нині неокатехуменат - рух місіонерської спрямованості, що динамічно розвивається, має більше 5 тисяч спільнот в усіх куточках земної кулі.

 

За матеріалами: sibcatholic.ru