//

Всі священики ВДМ мають право відпускати гріх аборту

Під час Всесвітнього дня молоді Ватикан дозволив священикам прощати гріх аборту. Ці повноваження в Католицькій Церкві закріплені за єпископами. Архиєпископ Мадрида кардинал Антоніо Марія Роуко Варела розповів про це в офіційному повідомленні, згідно з яким ця влада дана священикам тільки на період свята, з 16 по 22 серпня, повідомляє католицький портал aciprensa.

 

Офіційне повідомлення пояснює, що молоді люди, що сповідалась з цього гріха, зможуть отримати оправдання, якщо виявлять каяття за вчинене і відбудуть покуту.

 

Прощення гріха аборту може бути отримано в 200 пересувних сповідальнях, які встановлять у дні ВДМ в садах Буен-Ретіро ("Сади доброго усамітнення») в центрі Мадрида. Тут пройде «Ярмарок прощення»: будуть сповідати близько 2 тис. священиків на 7 мовах. 20 серпня одним із сповідників буде сам Папа Бенедикт XVI.

 

Канонічне право Католицької Церкви своїм каноном 1398 встановлює, що кожен, хто зробив аборт, підпадає під автоматичне (latae sententiae) відлучення від Церкви. Внаслідок цього, за канонами Католицької Церкви, відпустити гріх аборту можуть тільки Папа, єпископи і ті священики, яким екстраординарно може бути дано таке право.
 

За матеріалами: Седмица.Ru