//

Всеволод Чаплін заявив про неминучість третьої світової війни

Протоєрей РПЦ МП Всеволод Чаплін заявив, що хід розвитку нинішньої цивілізації може привести до того, що міста будуть знищені.

 

У Московському патріархаті вважають, що нинішні суперечності у світі рано чи пізно можуть перетворитися у глобальну війну.

 

Сьогодні у світі відбувається багато процесів, в яких Росія повинна грати активнішу роль, тому що економічні та соціальні протиріччя в світі накопичилися настільки, що вони просто не можуть не прорватися серйозними військовими діями, – заявив глава Відділу Московського патріархату у справах взаємин Церкви і суспільства протоєрей Всеволод Чаплін.

 

На його думку, щоб ці дії велися «не на нашій території (йдеться про Росію – ред.), а бажано і не поблизу наших кордонів, нам зараз потрібно тримати армію дуже боєздатною і брати участь в розв’язанні усіх воєннонебезпечних ситуацій в світі: це стосується Близького Сходу, Центральної Азії, де також дуже неспокійно сьогодні».

 

Нам не уникнути, швидше за все, великої війни, – додав він. Священик зробив і ще один прогноз, заявивши, що хід розвитку нинішньої цивілізації може привести до того, що міста будуть знищені.

 

За матеріалами www.newsru.com