//

Всеукраїнська Рада Церков зустрілась з архієпископом Торонто та провела виїзне засідання

ТОРОНТО – Делегація Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій зустрілась із кардиналом Томасом Коллінзом, архієпископом Римо-Католицької Церкви у Торонто (Канада), повідомляє Інститут релігійної свободи.

 

Під час зустрічі учасники делегації презентували досвід міжконфесійного порозуміння та співпраці церков і релігійних організацій України.

 

У своєму виступі Патріарх Філарет, Предстоятель УПЦ Київського Патріархату, відзначив, що в умовах глобалізації світу все частіше лунають сумніви у можливості мирного співіснування релігій. На його переконання, досвід ВРЦіРО свідчить, що міжконфесійний мир в умовах релігійного багатоманіття можливий.

 

Глава Української Греко-Католицької Церкви архієпископ Святослав підкреслив роль ВРЦіРО як неурядової громадської інституції, покликаної виступати на захист загальнолюдських духовно-релігійних цінностей та прав людини, моральних засад та справедливості у суспільстві.

 

Зі свого боку кардинал Томас Коллінз відзначив тенденцію секуляризації суспільного життя, в якому споживацьке відношення часто зневажає духовні потреби людини. Він висловив захоплення тим прикладом спільного служіння інтересам своєї нації, яке являє собою Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій.

 

Того ж дня поруч із Ніагарським водоспадом глави та повноважні представники українських Церков провели виїзне засідання ВРЦіРО

 

Головним питанням порядку денного стала ініціатива щодо посилення зв’язків закордонних українців з країною їх походження. Учасники засідання вирішили підготувати пропозиції для органів влади відносно надання права молодим українцям у діаспорі відвідати Україну за підтримки держави. Зокрема, під час обговорення йшлося про необхідність внесення змін до Закону України «Про правовий статус закордонних українців».

 

Згідно положення про Раду, головування у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій перейшло до Глави УГКЦ архієпископа Святослава.

 

З 22 по 29 квітня делегація Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій відвідує Канаду та США в рамках програми вшанування спадку митрополита Андрея Шептицького.