//

Всеукраїнська Акція «День Пам᾽яті» у Чорткові

У вівторок, 8 травня 2012 року Божого у всіх країнах Європи відзначався  День Пам᾽яті жертв Другої світової війни. Цього дня Комісія УГКЦ «Справедливість і Мир» ініціює Акцію Пам᾽яті з метою пошанування загиблих та примирення людей, поколінь і народів.

 

У рамках Акції Пам᾽яті жертв Другої світової війни, за участі ТУСК “Обнова” відбулася Презентація фільму: «Три історії Галичини» у приміщенні храму  Преображення Господнього в м. Чорткові по вул.  Копичинецька-Бічна.
Зустріч почалася о 18:00 Панахидою за людей, які загинули в період страшної війни, після того відбувся перегляд фільму.


Після показу фільму кожен бажаючий мав можливість поділитися своїми переживаннями, роздумами і сумнівами. Загально визнаним залишився відкуг учасників про корисність та потребу такого роду заходів не лише з точки зору просвітництва та пам᾽яті минулого, але і віднайдення способів та відповідей на проблеми нашого часу. 


Важливою стала присутність на презентації фільму живого свідка болючої історії п. Марії Хамчук, яка провела 18 років свого життя на каторжних роботах Колими.


« Нічого, Бог добрий – говорить п. Марія, - вже 89 рік свого життя доживаю, і дякую за ласку повернення додому.»
У середу, 9 травня переглянути фільм змогли всі охочі при Катедральному Соборі верх. Апп. Петра і Павла у Чорткові.


Акція «День Пам᾽яті» покликана залучити щонайбільшу кількість свідомих громадян України, а особливо молодь, також зрушити у свідомості українців акцент з «перемоги» чи «поразки» до «пам᾽яті», яка відкриває шлях до примирення та злагоди поміж людей, поколінь та народів, навіть тих, що різняться за своїми зовнішніми та внутрішніми ознаками.


Обновляни м. Чорткова