//

Всесвітня зустріч Душпастирства людей моря в Римі

Наростаюче останнім часом явище піратських нападів на судна є однією з головних тем щорічної зустрічі регіональних координаторів Душпастирства людей моря. Вона проходить з 14 по 16 лютого в римському офісі Папської Ради у справах душпастирства мігрантів і подорожуючих.

 

 

„На першому плані знаходиться грізне явище піратства» – пояснив для Ватиканського Радіо глава цієї дикастерії, Архиєпископ Антоніо Марія Вельйо. «Ця проблема останніми днями знову загострилась у зв'язку із викраденням 8 лютого біля берегу Омана італійського танкера «Savina Caylin» з 22 моряками на борту, в тому числі 5 італійців і 17 індусів. В той час як арматори займаються перш за все суднами і їх вантажем, Душпастирство людей моря піклується про членів команди, а також психічні наслідки, які травматичний досвід може викликати в них самих і їх сімей. Ми запросили адмірала Марко Бруско, головнокомандувача італійських військ охорони портів та прибережних зон. Він допоможе в роздумах над тим, як центри Душпастирства людей моря можуть зробити свій внесок в таких обставинах, творячи мережу невідкладної допомоги морякам і їх сім'ям. У випадках піратських нападів присутність Душпастирства людей моря є необхідною, щоб духовно, матеріально і психологічно підтримувати осіб, які є їх жертвами”.

 

 

Крім того, серед тем нинішньої зустрічі є духовна опіка над учасниками туристичних рейсів, а також допомога рибалкам і їх сім'ям. Душпастирство людей моря існує вже 90 років. Воно організоване у восьми регіонах, що охоплюють всі континенти. Останнім часом виникли три нові центри цього апостольства: у Південно-Африканській Республіці, Бразилії і на Тайвані.

 

За матеріалами : Radio Watykanskie