//

Всесвітній день боротьби з проказою: 228474 випадків захворювання в світі

Папське місійне товариство ("Missio") з нагоди Всесвітнього Дня боротьби з проказою, який відзначатиметься 29 січня, закликає до активізації боротьби з цією недугою.


"Проказа, в першу чергу, є соціальною хворобою. По відношенні до неї ще існує неосвіченість, упередженість і забобони, які приносять хворим та їхнім родинам виключеність і обмеження", - йдеться у повідомленні організації.
Як повідомляє Радіо Ватикану, у світі діагностовано 228474 випадків прокази, що показує зниження випадків захворювання на 7%. Проте співробітники Папського місійного товариства відзначають, що існує велика кількість хворих, котрих не враховує статистика, а отже вони не мають доступу до медикаментів. Насторожує також підвищення на 10% випадків захворювання серед дітей.


Страх бути виключеним з суспільства часто є однією з причин, чому хворий звертається за допомогою надто пізно. "Незважаючи на зобов'язання у сфері прав людини, у багатьох країнах не проводиться достатньо заходів для запобігання дискримінації стосовно людей з проказою", - йдеться у повідомленні Папського товариства.