//

Все більше молоді відкривається для нової євангелізації

«Нова євангелізація – це не програма, а манера мислити, бачити, діяти, це лупа, через яку ми можемо роздивитися можливості, які даються нам для того, щоби знову проповідувати Євангеліє, і які нам дозволяють відкрити, що Святий Дух продовжує діяти в Церкві». З такими словами архиєпископ Вашингтону кардинал Дональд Вюрл звернувся до учасників конференції викладачів релігії в старших класах католицьких шкіл, яка на днях пройшла в Америці. Бенедикт ХVІ недавно призначив прелата генеральним доповідачем Синоду єпископів по новій євангелізації, запланованого на 2012 рік.

 

Під час свого виступу кардинал Вюрл підкреслив важливість передачі надії, яка б надихала на «зустріч з Христом і закликала до віри і до іншого способу життя». У цьому сенсі роль викладачів релігії являється фундаментальною. «Ви, – сказав кардинал Вюрл, – стоїте на передовій нової євангелізації. Ваша праця дуже близька до справи ранньої Церкви і перших послідовників Христа». Архиєпископ Вашингтону визнав, що ця місія зустрічає немало труднощів, про які не раз згадував Бенедикт ХVІ, наприклад: секуляризм, матеріалізм і індивідуалізм. Але прелат також відмітив, що все більше молоді відкривається для євангельського послання. «Як перші місіонери повинні були долати великі відстані для проповідування Благої Звістки, – сказав прелат, – так і ми, місіонери нової євангелізації, повинні долати ідеологічні, не дуже менші, дистанції, починаючи з наших сімей і з наших сусідів».


Агенство CNS повідомило, що в один із днів конференції була відслужена Літургія на честь єпархіального Дня катехизації. З цього приводу, звертаючись до 900 катехитів і викладачів релігії, які були присутні на зустрічі, кардинал Вюрл підкреслив, що «одним з нелегких завдань нашої місії являється те, щоби допомогти довіреним нам людям зрозуміти, що саме в Церкві можна зустріти Христа через Його Слово і Таїнства». У світі, в якому зовсім не знають Бога, сказав на завершення прелат, нова євангелізація являє собою «нову можливість для катехизації нашої країни».

 

За матеріалами Радио Ватикана