//

ВРЦіРО привітала президента Угорщини з прийняттям Конституції, яка захищає духовно-релігійні цінності

У відкритому листі від ВРЦіРО, який надіслав черговий головуючий у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій Патріарх Святослав (Шевчук) Президенту Угорщини Яношу Адеру, йдеться про те, що ВРЦіРО  повністю солідаризується з народом Угорщини і президентом у визнанні того, що Конституція повинна захищати життя людини від її зачаття і до часу природної смерті, а сім’я – це є союз між чоловіком та жінкою.

 

У ВРЦіРО високо оцінили те, що в новій конституції Угорщини захищаються традиційні моральні, духовно-релігійні та національні цінності.

 

«Ці, та інші Вічні Істини, які передані нам Всевишнім через Книги Священного Писання і природно відобразились в самобутностях наших народів, – повинні бути основою національних законодавств, бо тільки вони можуть забезпечити сталий і безпечний суспільний розвиток, якщо будуть належним чином визнані та пошановані.», – йдеться у листі.

 

У ВРЦіРО  запевнили президента Угорщини про «всебічну підтримку у протистоянні з агресивним секуляризмом і воюючим безбожництвом та в молитві про опіку Господом  усім угорським народом». 

 

Відкритий лист ВРЦіРО до Президента Угорщини був ухвалений 30 травня 2012 р.

 

Нагадаємо, в Угорщині з 1 січня 2012 набула чинності нова Конституція. Деякі положення основного закону спровокували жорстку критику як всередині країни, так й міжнародних партнерів. Представники угорської опозиції заявили, що нова Конституція призведе до звуження демократичних свобод та посилить централізацію влади.

 

Довідка: ВРЦіРО – представницький міжконфесійний консультативно-дорадчий орган, до якого входять 18 Церков і релігійних організацій християнського, мусульманського та юдейського віросповідань, які репрезентують більше ніж 95 % віруючих України.

 

Джерело: РІСУ