//

Вперше українські емігранти Італії та Іспанії здійснили спільну прощу до Люрда

23 жовтня, завершилась дводенна спільна проща українських емігрантів Італії та Іспанії до Люрда (Франція). Захід відбувся з благословення Владики Діонісія (Ляховича), Апостольського візитатора для українців Італії та Іспанії, та священиків-капеланів, що душпастирюють у цих країнах. До місця паломництва прибуло більше як 1 300 паломників з різних міст Італії та Іспанії.

 

Проща розпочалась в суботу, 22 жовтня, Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Владика Діонісій, а вже ввечері паломники молились Молебень до Богородиці, після якого відбувся похід із свічками чудотворним місцем об’явлення Пречистої Діви Марії.

 

«Наше паломництво відзначається загально-церковним характером як спроба єднання наших громад, як відчуття, що ми не є якоюсь загубленою одиницею, але згуртовані під одним церковним проводом», - звернувся до паломників Владика Діонісій у своїй проповіді під час ранішньої Літургії у неділю, 23 жовтня. Завершальним етапом спільної прощі були Акафіст до Богородиці та наука владики Діонісія.

 

«Я тут вже не вперше, однак дуже приємно, що цього разу нас українців зібралась така велика кількість. Цього року надзвичайні враження від прощі, адже ніяка із попередніх прощ не була такою чисельною. Цьогорічна проща була надзвичайно зворушливою», - поділилась своїми враженнями учасниця прощі, керівник хору із Севільї п. Любомира.

 

Нагадаємо, що це перша спільна проща українських емігрантів Італії та Іспанії, а її організатори сподіваються, що м. Люрд стане місцем молитовного єднання українських емігрантів цих двох країн.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії
Джерело: http://www.ugcc.org.ua/