//

Вперше у стінах катехитичної школи «Воскресіння» відбувся майстер-клас з писанкарства

З давніх-давен наші діди та прадіди глибоко і тонко відчували навколишній світ, чутливою душею реагували на прекрасне і були його творцями. Висока духовність, небуденний талант, природний розум нашого народу, можливо найбільше розкрилися в писанкарстві.


Продовжуючи традиції нашого народу, напередодні Великодня, 27 квітня, в катехитичній школі «Воскресіння» провели майстер-клас під назвою "Розмалюй писанку". Учні та батьки катехитичної школи долучилися до створення такого мініатюрного художнього шедевру вперше.


Керівником гуртка прикладного мистецтва, що від недавна діє при нашій катехитичній школі, є Пані Оксана Слободян – майстер виробничого навчання Вищого художнього професійного училища №3. Вона дуже гарно розповіла про всі тонкощі писанкарства та оригінальний орнамент писанок, які чарують своєю вишуканістю, мініатюрністю, гармонією колориту. До цієї, можна сказати мистецької події, також приєднались учні з катехитичного центру "У Долонях Неба", що діє при монастирі оо.Редемптористів в Івано-Франківську.


Скільки було захоплення та запалу в дітей, коли вони вимальовували писачками безліч цікавих візерунків. Ділились своїми ідеями, допомагали один одному, адже, здавалось, немає нічого складного в цьому ремеслі  – взяв писачок, віск тай малюєш. Та як виявилось, не все так легко, як здавалось на перший погляд. Цей процес вимагає  пильності, вправності рук, винахідливості, але з певністю можу сказати, що діти впорались з цим завданням блискуче. Звичайно, що ці роботи були виконані не так професійно, проте, кожен мав можливість відтворити в орнаменті частинку свого внутрішнього світу. Своєму першому власноруч розписаному яйцю кожен з учасників радів по-дитячому щиро, і по закінченню майстер-класу з гордістю забрав додому, щоб покласти до великоднього кошика. Проте вдалося також із кількох писанок виготовити композицію, яка на закінчення навчального року візьме участь у виставці робіт учнів катехитичної школи.


Анна Авдієвська
Катехит Катехитичної школи «Воскресіння»

Джерело: http://www.katedra-ugcc.if.ua/