//

Волонтери Всесвітніх Днів Молоді вже в Мадриді

Кардинал Антоніо Марія Руко Варела, Архиєпископ Мадриду, висловив подяку волонтерам Всесвітніх Днів Молоді за їх напружену роботу і попросив молитися за вдалий візит Бенедикта XVI до столиці Іспанії. Кардинал відправив 9 серпня Службу Божу в центральному бюро всесвітньої зустрічі в Мадриді, на якій привітав тисячі міжнародних волонтерів, які вже прибули до столиці Іспанії.

 

Кардинал сказав, звертаючись до 2 тис. осіб, що для них це буде складний і "гарячий" час, коли вони, можливо, не зможуть "повною мірою насолодитися подією". Єрарх подякував молодим волонтерам за їхню готовність служити іншим, жертвуючи своїми бажаннями і комфортом. Під час Служби Божої молоді люди з різних країн читали уривки Євангелія і співали фрагменти гімну Всесвітніх Днів Молоді рідними мовами.

 

Впродовж наступних кількох днів волонтери будуть розділені на невеликі групи і розташовані в конкретних місцях проведення заходу по всьому місту. Близько 3 тисяч з них пройшли курси з надання першої медичної допомоги, евакуації і техніки безпеки. Молоді люди, асистенти осіб з обмеженими можливостями, також пройшли спеціальну підготовку.

 

Більше 28,5 тис. волонтерів допомагатиме на Всесвітніх Днях Молоді з таких країн як: Польща, Італія, Мексика, Франція, Демократична Республіка Конго, Словаччина, Хорватія, Бразилія, Португалія, США, Угорщина, Аргентина і Литва.


За матеріалами Ватыканскае радыё