//

Волонтери ВДМ вже почали активну працю

В організації 26-х Всесвітніх Днів Молоді в Мадриді беруть участь 30 тис. добровольців з цілого світу, у тому числі близько двох тис. європейських скаутів і майже всі муніципальні служби. Щоб захід пройшов належним чином, іспанський оргкомітет  ВДМ залучив волонтерів до усіх ініціатив: від організації катехитичних наук, таборів для молоді, що прибула з 21 країни, до приготування їжі, роботи у телефонних центрах та на паркувальних майданчиках.


Міські мадридські служби теж в повній готовності. Головні вулиці міста, особливо ті, що ведуть до місць, де будуть проходити зустрічі з Папою Бенедиктом XVI, були ретельно очищені та прикрашені прапорами з логотипом ВДМ. На станціях метро були розміщені великі плакати з ключовою інформацією щодо громадського транспорту. Приміські залізничні вокзали оголошують повідомлення іспанською, англійською та французькою мовами, що в найближчі дні у зв'язку зі святкуванням ВДМ, потяги будуть працювати частіше, ніж зазвичай.


Багато учасників прибуло до Мадриду ще кілька днів тому, щоб взяти участь в різних молитовних заходах, які проводили у іспанських єпархіях. Загалом для участі зареєструвалися 500 тис. учасників, однак, як очікують організатори, молоді буде значно більше – мільйон або навіть два мільйони.


За матеріалами Wiara.pl