//

Волхви та віра (Octava Dies)

В контексті Року віри постатям таємничих мудреців зі сходу, які прийшли поклонитися новонародженому Христові, присвятив свої роздуми в черговому випуску редакторської рубрики «Octava Dies» Генеральний Директор Радіо Ватикану о. Федеріко Ломбарді, ТІ.

 

«Люди з певним внутрішнім неспокоєм, люди, натхнені динамізмом виходити за межі себе самих, філософи, тобто, приятелі мудрості, які, крім наукового знання шукають зрозуміння всього, люди, які підносять розум до його найпіднесеніших можливостей, люди, які за прикладом Сократа виходять за межі офіційної релігії, шукаючи найвищої істини, люди, які за прикладом Авраама вирушили за Божим покликом.

 

Ось такими способами Папа Бенедикт XVI в своїй останній книзі про дитинство Ісуса намагається відповісти на запитання: “Ким були волхви, що це за люди?” Та продовжує: вони – людство, що прямує до Христа, вони представляють внутрішні очікування людського духа, рух релігій та людського розуму назустріч Христові.

 

У цьому Році віри євангельські волхви можуть і повинні супроводжувати нас. Тому що віра ніколи не є сама собою зрозуміла. Раз назавжди вирішена віра вже не є вірою. Віра є душею паломництва, завжди нового шукання, в якому, – як і для волхвів, – не є чужими сотворений світ, науки, традиції, писання, зусилля розуму та життя, діалог з тими, кого зустрічаємо по дорозі. Віра – це подорож надії по цій нашій землі, в конкретних обставинах 2013 року, який розпочинається. Волхви отримали винагороду через вражаючу зустріч, яка є джерелом великої радості. Чому б і нам не сподіватися цього?»

 

Джерело: Радіо Ватикан