//

Власнику християнського кафе поліція заборонила транслювати рядки з Біблії

У Британії власника християнського кафе поліція попросила припинити транслювати "образливі" біблійні рядки, повідомляє CNL-NEWS з посиланням на Christian Today.


Минулого понеділка поліція відвідала Джамі Мюррея, власника кафе "Сіль і світло" в Блекпулі у зв'язку зі скаргою про "образливі" та "гомофобні" випади, інформує Християнський Інститут, що консультує пана Мюррея.


У кафе є встановлений на стіні телемонітор, на якому демонструються рядки з Біблії на DVD під назвою"Біблія заклику".


На DVD записані звук і текст всього Нового Завіту, але в кафе обсяг відтворення зменшений.


Поліція повідомила панові Мюррею, що надійшла скарга щодо "образливого" і "гомофобного" матеріалу, що демонструють у кафе, хоча вони не вказали, які саме тексти викликали скаргу.


За інформацією Християнського Інституту пана Мюррея попросили припинити показ біблійних рядків, тому що це порушує статтю 5 закону про громадський порядок, який забороняє показ образливих слів.


Власник закладу розповідає: "Я не можу повірити, що поліція сказала, що мені не можна показувати слова з Біблії. Офіцери були не надто ввічливі, вони насправді були дуже агресивні. Це нагадувало допит. Я сказав: "Це, звичайно, не злочин - демонструвати Біблію?" Але вони сказали, що вони проконсультувалися зі своїм начальством і прийшли до висновку, що образливі слова є порушенням статті 5 закону про громадський порядок. Я був у шоці. Я тут не для того, аби когось образити, але Біблія є Біблія. Нам завжди кажуть, що ми – толерантна країна. Однак, те, що дало нам ці цінності – християнство – відтісняється убік. Я не прагну зробити собі ім'я, я швидше б вважав за краще потихеньку управляти своїм кафе. Але приходить час, коли ви змушені сказати, ні, вже  досить".


Християнський Інститут закликає, щоб слово "образливий" було вилучено зі статті 5 закону про громадський порядок.


Представник Майк Джадж виступив із критикою на адресу поліції Ланкаширу за трактування скарги. Він вважає, що їх попередження суперечить свободі слова та релігійній свободі. "Так, Біблія говорить про моральність, звичайно, це так. Але Біблія не містить ненависті. Незгода - це не ненависть. Якщо відвідувачеві кафе не подобаються рядки з Біблії, то правильним рішенням буде піти в яке-небудь інше кафе, а не дзвонити в поліцію".


Пан Мюррей перестав демонструвати біблійні рядки, але потім знову почав крутити DVD, після того як отримав юридичну консультацію, де його запевнили, що показ біблійних рядків у громадському місці не є злочином.


Сем Вебстер, адвокат-захисник Християнського Інституту, сказав, що можуть бути підстави для законних дій проти поліції за порушення прав пана Мюррея на свободу слова та релігійну свободу. Християнський Інститут консультує Мюррея з питання юридичних прав.

 

За матеріалами cnlnews.tv