//

Владика Ярослав випускникам семінарії: "Закликаю вас з уважністю та з острахом Божим продовжувати готуватись до таїнства священства"

8 червня у Дрогобицькій духовній семінарії відбулися урочистості з нагоди закінчення навчання її 15 випускниками. З цієї нагоди владика Ярослав Приріз, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у співслужінні ректорату та викладачів семінарії. Молитовно підтримували випускників у цей важливий для них день їхні родичі, друзі та знайомі.

 

"Завершення навчання у семінарії – це, з одного боку, свідчення певної зрілості того, хто готується до священства. Про це, зокрема, засвідчує диплом, який кожен з вас отримає," - зазначив владика Ярослав, звертаючись до випускників. За словами єпископа, відтепер та частина відповідальності за духовний зріст у Христі, яка дотепер лежала на сумлінні духовних наставників, передається самим випускникам. "Отож закликаю вас з уважністю та з острахом Божим продовжувати готуватись до таїнства священства", - додав на завершення єпископ.

 

Цього дня 25 випускників (в тому числі й минулих років) отримали з рук преосвященного Ярослава нижчі свячення (свічконосця, читця-співця та піддиякона).

 

Наприкінці урочистостей владика Ярослав поставив у протоієреї духівника семінарії отця Степана Угрина, нагородивши його нагрудним протоієрейським хрестом та набедреником.

 

Від імені викладачів та випускників о. Мирон Бендик, ректор семінарії, висловив подяку владиці Ярославу, за участь у святковій Літургії.

 

За повідомленням
сайту Дрогобицької духовної семінарії

 

Джерело: www.sde.org.ua