//

Владика Венедикт здійснив обряд облечин двох сестер-студиток

13 жовтня в переддень празнику Покрови Пресвятої Богородиці Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський відвідав монастир сестер-студиток (вул.. Вічева, 2). Під час всенічного Богослуження, яке включає в себе празничну Вечірню та Утреню Архиєрей звершив обряд облечин двох сестер-студиток - Наталії та Іванни.

 

Разом з владикою молились, отці-студити, які опікуються цим монастирем, чисельна парафіяльна спільнота та сестри-монахині.

 

У своїй проповіді під час Богослуження владика Венедикт сказав: «Сьогоднішнє свято це не лише свято, щоб ми віддавали честь і шану Пречистій Діві Марії, а це свято в якому ми повинні усвідомити, що вона є нашою матір’ю. Вона та, яка піклується про нас повсякчас незалежно від нашого віку. Вона завжди дбає про нас і ніколи не полишає. Вона завжди готова допомогти нам, але в тому випадку, якщо ми усвідомимо, що Вона наша Матір, а ми її сини» - промовив владика.

 

Після облечин, владика звернувшись до сестер, сказав: «Сьогоднішня подія важлива не лише для Наталі та Іванни, а й для кожного з нас. А суть її полягає в тому, що Церква Христова живе доти й буде жити поки в Ній будуть являтися особи, які будуть виражати цю цілковиту посвяту Богові. Це цілковите Богові так!» і побажав на завершення свого слова сестрам сили та наснаги у їхньому служінні.


Прес-служба Львівської архиєпархії