//

Владика Венедикт відвідав парафію Віри, Надії, Любові та їх матері Софії

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, 17 червня 2012 р. відвідав одну з наймолодших громад у Львові, парафію Святих Мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (вул. Миколайчука, 20/28, м. Львів, 79059).

 

Як зауважив настоятель парафії о. Андрій Корчагін, історія парафії бере свій початок ще від 1998 р. над цією ідеєю працювала низка душпаситрів. Перші спільні молитви на парафії відбулись в приватному помешканні катехитки, а перша Божественна Літургія відправилась у шкільному актовому залі.


Зараз громада молиться у невеликій каплиці, яку у 2004 році освятив Високопреосвященний Владика Ігор.

 

«Коли ми роздумуємо над досконалим християнським, святим життям то думаємо, що це можна здійснити в особливих обставинах, ідеальному середовищі з ідеальними людьми», - сказав у слові до вірних преосвященний владика Венедикт. - Нам не приходить навіть на думку, що ті обов’язки, які нам дані у житті є нагодою послужити Богові і людям, а праця, яку ми виконуємо щодня є рівно ж нагодою свідчити про Бога».

 

Роздумуючи над євангельським уривком про покликання апостолів, владика зауважив, що Господь покликає кожного до тієї місії, яку мали і апостоли – свідчити про царство Боже і служити Йому.

 

Після Божественної Літургії настоятель парафії розповів декілька слів про літургійне, спільнотне та катехитичне життя парафії. При парафії було збудовано приміщення катехитичної школи, що дало змогу проводити різного роду катехизації, а також молитовні зустрічі та духовні співбесіди для різних поколінь парафіян.

 

«Наша парафія намагається з усіх сил реалізувати ті плани, які для нас накреслив наш церковний провід, а саме реалізація стратегії Церкви: «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». – сказав о. Андрій. - Сьогодні наші богослужіння прикрашають два хорові колективи: молодіжний «Слідами херувимів» та хор «Дзвони», при парафії діє катехитична школа, відбуваються зустрічі молодіжної спільноти «Діти світла», діє організація «Католицьке Скаутство Європи», важливою спільнотою є група «Матері в молитві» та «Діти Непорочної».

 

На завершення Архиєрейських відвідин, владика Венедкт побажав й надалі розвиватися і завжди прагнути більшого, а єдиним дороговказом на цьому шляху розвитку є Христос, тому дуже важливо вслухатися в те, що Він до нас промовляє.

 

Прес-служба Львівської архиєпархії