//

Владика Венедикт відвідав Одесу

В днях, 4 і 5 січня, Преосвященний владика Венедикт відвідав Одесу. Візит відбувся з нагоди уділення єпископської хіротонії для отця Яцека Пиля на єпископа-помічника Одесько-Сімферопольської дієцезії римо-католицької Церкви . Відбулось Архиєрейське рукоположення, 5 січня в одеському католицькому кафедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці (Катерининська, 33).

 

В урочистостях взяли участь близько 180 священиків і 20 єпископів і архиєпископів римо і греко-католицької Церкви з України та з-за кордону.

 

Богослужіння очолив Апостольський нунцій для України архиєпископ Томас Едвард Галліксон за участю глави Конференції єпископів України  митрополита Мечислава Мокшицького (1995-2005 – другий особистий секретар Папи Івана Павла II), ординарія Одесько-Сімферопольської єпархії єпископа Броніслава Бернацького та Преосвященних владик УГКЦ: єпископа-помічника Львівського владики Венедикта та Екзарха Одесько-Кримського владики Василія.

 

Зокрема, напередодні торжесвенного богослужіння в римо-католицькому храмі, владика Венедикт на запрошення владики Василія, 4 січня молився в каплиці святого апостола Андрія Первозванного по вулиці Гімназичній, 22/24/5, яка до сьогодні служить у якості катедрального храму Одесько-Кримського Екзархату та поспілкувався з спільнотою греко-католиків Одеси.

 

Також варто відзначити, що зовсім недавно, Екзарх Одесько-Кримський гостював у Львові і це вже друга спільна зустріч владик за останній місяць.

 

Прес-служба Львівської Архиєпархії