//

Владика Венедикт відвідав монастир Студійського уставу в Підкамені

На запрошення ченців Студійського уставу, Преосвященніший владика Венедикт Алексійчук, відвідав Кресто - проісхожденський монастир у селищі Підкамінь, Бродівського р-ну, Львівської області.

 

У неділю, 14 серпня, єпископ-помічник Львівський очолив Архиєрейську Божественну літургію з нагоди храмового празника Походу із чесним Древом чесного і животворящого Хреста. Преосвященнішому владиці співслужили ігумен Святоуспенської Унівської Лаври Студійського уставу ієромонах Теодор (Мартинюк), а також ієромонах Олександр (Приліп).

 

Роздумуючи над євангельським читанням про те, як Христос ішов до своїх учнів по морю , владика Венедикт зосередився на особі св. апостола Петра. Архиєрей зазначив, що апостол міг іти по воді лише до того моменту, поки дивився на Христа. Спрямувавши свій погляд донизу, і усвідомивши, що він, звичайна людина, робить – Петро почав потопати.

 

Звертаючись до вірних Єпископ закликав постійно дивитися на Христа і тоді «достойно і боговгодно зможемо звершувати свою ходу». «Не потрібно зациклюватися на власній немочі, але жити вірою в Бога і, споглядаючи Його, відповідати на Його поклик», - завершив владика Венедикт.

 

Після завершення богослуження Архиєрей прочитав молитву на благословення зілля і окропив присутніх свяченою водою.

 

Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії