//

Владика Венедикт: Важко уявити, що би було з людством, якби Богородиця не сказала "ТАК"

У християнській традиції так є, що наступного дня після великого свята завжди святкуємо пам'ять осіб, причетних до цього свята. По Різдві Господа нашого Ісуса Христа ми почитаємо Пресвяту Богородицю. Хто, як не Вона, була найбільше причетна до народження нашого Спасителя? Якби в часі Благовіщеня Богородиця не сказала: «Так», то що було би з людством тепер? Це годі собі уяснити і усвідомити. Як одне «так» Богородиці перемінило весь світ! Здавалося б, це таке незначне і коротке слово, а наскільки важливе і вчасне.


Так і у нашому житті – немає речей неважливих. У цьому світі важливо абсолютно усе, усе глибоко пов’язане і взаємовпливає. Тому маємо розуміти, що наші вчинки, наші слова і навіть наші думки мають великий вплив на буття Вселеної. Кожен з нас або примножує добро в цьому світі, або примножує зло.


Богородиця через свій вчинок – одне «так» – стала учасницею спасіння усього людства. І так само через нас, здавалося б, простих людей, Бог також хоче робити великі діла. Пресвята Богородиця і всі святі для нас є прикладом і доказом, що Бог може робити великі речі через тих, хто довіряє Йому.     

 

+Венедикт