//

Владика Венедикт розповів молоді про значення різдвяного посту

14 грудня у центрі молодіжного душпастирства УГКЦ – Храмі Пресвятої Євхаристії, Преосвященний  владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський провів духовну зустріч з молоддю, розважаючи над тайною Різдва Христового. Перед початком зустрічі Архиєрей очолив Божественну Літургію. Разом з владикою співслужили священики, які душпастирюють серед молоді.

 

В часі Богослуження владика Венедикт виголосив проповідь про значення різдвяного посту.

 

«Для чого піст? - Застановився Архиєрей. -  Кожен в житті надає чомусь пріоритет. Наприклад хтось навчається – то знає, що має пильнувати навчання, а напевно від інших, навіть цікавих речей, має постити, тобто відмовитись. І тому питання посту для нас не є в тому постити чи ні, скільки постити, як. А маємо розуміти, якщо Бог для нас важливий – то маємо приділити для Нього час, і постити / відмовитись від того, що віддаляє нас від Бога.


Якщо справді Бог для нас важливий і суттєвий – то пам'ятаймо «Боже віддати Богу». І погляньмо на себе: скільки речей, часу старань, зусиль, талантів своїх протягом дня ми присвячуємо всьому? А скільки Богу, Божим речам?


І коли говоримо про піст, то не лише про те, чим маємо обмежити себе, але й те, що маємо вживати, щоб наблизитись до Бога. Бо завдання посту є, власне. Наблизити нас до Бога» - розповідає Владика Венедикт про важливість посту в житті християнина.

 

За матеріалами Комісії у справах молоді Львівської Архиєпархії/ www.ugcc.lviv.ua