//

Владика Венедикт розповідав про Літургійну молитву для греко-католиків Угорщини

Про Літургійну молитву, богослужіння добового кола та умови для «ідеального»  молитовного життя на парафіях, днями розповідав Преосвященний владика Венедикт, Єпископ – помічник Львівський під час конференції для греко-католицького екзархату в Угорському містечку Мішкольц.

 

До складу Угорської греко-католицької церкви входять єпархії Хайдудорога і апостольського екзархату Мішкольца. Богослужіння у всіх парафіях ведеться угорською мовою є духовна семінарія в Ніредьгазі.

 

«Ідеальне (належне) богослужбове життя парохії залежить від багатьох чинників. Воно не з’являється само собою. Як у кожному духовному подвигу над ним необхідно довго і завзято працювати перш ніж можна буде скуштувати його плодів», - зауважує у доповіді владика Венедикт.

 

«Богослужіння не є чимось, у чому ми лише беремо участь, ми також «творимо» його і, усвідомлюючи свою участь у цьому “співтворінні”, ми повинні робити це якнайкраще. Життя церкви це літургійний Христос, завжди дієвий для освячення людини та спасіння світу», - продовжує доповідач.

 

Владика Венедикт звертаючись до слухачів наголосив, що: «Сьогодні перед церквою стоїть завдання відновлення та формування передусім літургійної свідомості. Літургійне життя знову повинне засяяти у свідомості нашої церкви як щось важливе і потрібне. Ми повинні відкрити для себе скарб літургійного ісповідування нашої церкви».

 

Варто пригадати, що на початку 2011 року делегація Пасторально-місійного відділу УГКЦ з України побувала з робочою поїздкою в Угорщині, метою якої  було дізнатися про потреби у душпастирському проводі української громади, а уже влітку 2012 офіційна  делегація Угорської Греко-Католицької Церкви відвідала Україну в рамках приготування до святкування 100-ліття єпархії Хайдудорога.


Прес-служба Львівської Архиєпархії