//

Владика Венедикт промовляв до керівників міста Львова

Сьогодні на початку робочої апаратної наради керівників виконавчих органів Львівської міської ради з напутнім словом до присутніх звернувся Преосвященний владика Венедикт Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.

 

Ця подія мала на меті принести духовну наснагу, новий імпульс, посилення мотивації працівників після літнього періоду, що супроводжується відпустками, а також з нагоди початку Індикту, тобто початку нового літургійного року у візантійській традиції.

 

«Тут сьогодні зібрані керівники різних ланок і ділянок. Тому сьогодні я хотів би вам розповісти про керівника, про покликання керівника. Сьогодні я би хотів вам повісти про мого знайомого, який  був міністром в одній із сусідніх країн. Він мені колись сказав: я свідомий того, що я міністром буду не завжди - я маю певний виділений час і я свідомий того, що коли я був звичайною людиною і займав різні посади, але не міг зробити стільки, скільки я можу зробити зараз. Я свідомий того, що я маю скористатися тою унікальною можливістю послужити людям. Бо коли я був звичайною людиною, я міг допомогти одиницям, коли я є зараз на своїй посаді - можу допомогти мільйонам.  Дуже важливо для всіх вас, для всіх нас розуміти, що те місце, де ми є зараз, не є випадковість. Бо Бог вас хотів бачити саме в цей момент в вашому житті саме на цьому місці. І тому дуже важливо сприймати своє місце, як місце обране Богом для вас для служіння», - розповів владика Венедикт.

 

Також владика наголосив на деяких фундаментальних рисах, які мусить мати керівник: «Перше і фундаментальне – це є второпність, бо можна мати багато розуму, мати досвід, знання, але якщо не знатимемо, коли і що сказати, коли яке рішення прийняти, то нічого не буде. Второпність – це є фундаментальне. Друге - це терпеливість, адже Бог, що б ми не робили, є терпеливий до нас. Так і ми маємо бути терпеливими».

 

 

 

За матеріалами www.ugcc.lviv.ua