//

Владика Венедикт побував у бенедиктинській спільноті, що у Шевтоні

Нещодавно, Преосвященніший владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви, мав можливість побувати в унікальному монастирі – бенедиктинській спільноті у Шевтоні.

 

Монастир заснований у 1925 році в містечку Аме-Сюр-Мез у Бельгії отцем Ламбером Бодуеном, а основним завданням, яке ставила і ставить перед собою ця монаша спільнота - було служіння в ділянці єдності християн. У 1939-му році монастир був перенесений в Шевтонь.

 

Отець Ламбер посвятив своє життя пошукам згоди та однодумності між християнами через проникнення в глибини літургійного життя неподіленої Церкви. Саме тому, бенедиктинська спільнота живе двома літургійними традиціями – східною і західною, видає журнали, проводить теологічні навчальні курси, вводячи західних християн у містичне споглядання сходу і навпаки.

 

На території монастирського комплексу розташовані два храми: один в давньоновгородському стилі, богослужіння у якому відбуваються найчастіше церковнослов’янською мовою, а інший у формі базиліки де богослужіння відбуваються згідно римо-католицького молитовного правила.

 

При монастирі діє іконописна майстерня, а бібліотека налічує понад 120 000 томів і отримує 500 періодичних видань.

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua