//

Владика Венедикт побував на своїй першій парафії у священичому служінні

В день празника святого архистратига Михаїла 21 листопада владика Венедикт Єпископ-помічник Львівської архиєпархії з нагоди храмового празника відвідав с. Бистриця (Дрогобицького р-ну). Це була перша парохія, де розпочалось священиче служіння майбутнього архиєрея.

 

На цю парохію Самбірсько-Дрогобицької єпархії майбутній владика був призначений у 1992 році де сповняв своє священиче служіння один рік перед вступом до Святоуспенської Унівської Лаври монахів Студійського уставу.

 

Колишні парохіяни владики Венедикта разом з священнослужителями Підбузького деканату (Дрогобицького р-ну) з радістю вітали Архиєрея в рідній церкві, де колись ще священнослужителем уділяв Святі Тайни вірним с. Бистриця.

 

У своїй проповіді владика усім присутнім побажав: «Подібно до архистратига Михаїла, який разом з іншими небесними силами став на сторожі Божих правд, так само і у нашому житті боронити людські права та християнські цінності, з вірою в Бога крокувати вперед, бо ж Господь, як сповнював силою і витривалістю кожну людину, яка прагнула йти за ним, сповнить силою і витривалістю кожного з нас всіх хто цього прагнутиме».

 

В кінці Божественної Літургії отець-настоятель храму подякував владиці за спільну молитву та пастирське благословення, в свою чергу владика висловив свою подяку за запрошення і запевнив що завжди пам’ятатиме про цю парохію у своїх молитвах

 

По завершенні Літургії з нагоди празника відбулося велике водосвяття і владика окропив усіх присутніх свяченою водою.

 


Прес-служба Львівської архиєпархії