//

Владика Венедикт освятив нове приміщення для медиків Львова

17 грудня, Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський на прохання медиків освятив новий конференційний-зал у приміщенні Міського управління охорони здоров’я м. Львова (вул. К. Левицького, 82а). В часі благословення зали, владикою було освячено ікону для нового приміщення.

 

Ну урочистому заході були присутні: о. Володимир Мощич, Голова Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я, о. Дмитро Гриник, медичний капелан, Володимир Зуб начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради та Головні лікарі разом із своїми заступниками медичних закладів м. Львова.

 

По завершенні освячення, владика звернувся до усіх присутніх зі своїм словом в якому розповів про основи управління, як навчитись приймати важливі рішення і бути справедливим до всіх в цьому сучасному світі. Перш ніж навчитись слухати інших, ми повинні найперше почути себе. Щоб зрозуміти хворого, як він потребує, щоб лікар прийшов до нього – досить часто для цього треба самому захворіти. Бог потребує, щоб ми були терпеливими, відважними і не поспішали у прийнятті важливих рішень. Такими були основні заклики владики до лікарів. «Так, я хочу щось змінити, але приймаю цю дійсність такою, як вона є» - підсумував сказане владика Венедикт.

 

Вкінці свого слова владика побажав медикам примиритися з собою і примиритись з Богом, щоб нести ближнім мир, спокій і радість.

 

Після слів владики, лікарі подякували Архиєреєві за благословення та змістовне слово і висловили сподівання, що в цьому приміщенні в майбутньому відбуватиметься ще не один святковий захід за спільною участю духовенства та медиків Львова.

 

Прес-служба Львівської Архиєпархії