//

Владика Венедикт благословив каплицю у львівській школі-інтернаті «Довіра»

У п’ятницю, 9 листопада Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський звершив чин благословення нової каплиці у приміщенні Львівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «Довіра» для дітей з тяжкими порушеннями мовлення (м. Львів, вул. Короленка, 1).

 

Спорудження цієї каплиці відбулося з ініціативи вчителів навчального закладу у співпраці з капеланами Центру опіки сиріт Львівської архиєпархії.

 

По завершенні благословення, владика Венедикт очолив Молебень до Господа Нашого Ісуса Христа, під час якого виголосив проповідь. «У нашому місті можна побачити, що будується багато будинків, ремонтуються різні будівлі, - сказав владика Венедикт, - однак вони споруджуються для побутових потреб людини і існують лише певний період часу. Проте, ми сьогодні стали свідками заснування домівки для Господа Бога. Це місце де перебуватиме Вічний Бог» - наголосив Архиєрей.

 

У свою чергу директор школи добродій Володимир Євстахійович з ініціативи якого постала капличка розповів, що створення цієї святині саме у цій школі не є випадковим, адже два століття назад у приміщеннях сьогоднішньої школи існував францисканський монастир. «Ця капличка матиме два призначення, розповів директор школи. Перше - це духовний розвиток наших учнів та викладачів, друге - це відновлення історичного статусу цих приміщень у яких колись існував монастир. Відтепер під одним куполом існуватимуть два храми: духовний храм - у каплиці, та храм науки у навчальних класах» - завершив свою розповідь пан Володимир.

 

Після слів подяки для Архиєрея за візит та капеланам за співпрацю, вчителі школи розповіли, що капличка названа в честь покровителя Володимира Євстахійовича, Святого рівноапостольного князя Володимира. Богослуження тут відбуватимуться капеланами-священиками щосереди і запросили учнів до відвідин цього храму.

 

Владика Венедикт, по завершенні торжества, щиро подякував керівництву школи за спорудження каплиці, і благословив вчителів та учнів на подальшу плідну працю для розвитку освіти і науки в нашій державі.

 

Роман Соколенко,
прес-служба Львівської Архиєпархії